Team Carlee

Home Stal Carlée Hoefsmederij Paarden Paarden IM Het Team Sponsors Profiel Desiree Agenda Nieuws 2019 Veulens 2022 Veulens 2023 Links Contact Te koop

























Profiel


Ik ben Desirée Warmenhoven, 19 jaar. Ik rij endurance wedstrijden, lange afstand wedstrijden te paard, ik rij nu op internationaal nivo CEI2*.

Helaas heb ik op 4 maart 2018 afscheid moeten nemen van Karima.

Voor Karima heb ik nog 4 andere pony’s gehad. Sher dat was mijn eerste pony waar ik veel endurance wedstrijden mee heb gereden, ik was toen 7 jaar. Ik heb ook dressuur met hem gedaan ik ben  kring kampioen geworden en ik heb met hem af en toe een springwedstrijdjes gedaan, helaas moesten we hem verkopen omdat ik te groot werd. Vervolgens kreeg ik Fardoux, daar had ik niet zo’n hele goede band mee. Daarna kreeg ik Emma daar heb ik endurance wedstrijden mee gereden en een paar dressuur wedstrijden. Voor mijn 12de verjaardag heb ik Zarif, gekregen en daarmee wil ik verder rijden in de endurance. Ik ben in 2015 door de bondscoach van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS) geselecteerd voor de perspectievengroep. We krijgen trainingsweekenden bijvoorbeeld in de Ardennen, zit lessen van Ruthi Damman en trainingen van Virginie Atger, een Franse top endurance amazone. We moeten ook zelf opdrachten doen zoals: een galop filmpje maken van 400 á 500 meter, een stukje in de rijbak waar je alle gangen laat zien en we moeten stage lopen bij 3 verschillende klasse 4 ruiters. Deze lessen worden mede mogelijk gemaakt door Audevard. Helaas was Zarif niet geschikt voor het hogere werk en hebben we hem moeten verkopen. Hij heeft nu een super fijne nieuwe plek. Na Zarif volgde Karima, waar ik een aantal mooie wedstrijden mee heb mogen rijden. Helaas door een naar ongeluk heb ik in Maart 2018 afscheid van haar moeten nemen.

Mijn nieuwe arabier is Nayla.



Mijn doel: Mijn doel is om nogmaals aan een EK, of WK mee te doen. Het WK in Pisa 2019 was een geweldige ervaring! Voor het eerst een Nederlands Jeugdteam aan de finish.


Wat is nou eigenlijk Endurance?:

Het concept van endurance draait om in de natuur zo snel mogelijk veel kilometers te paard af te leggen. De endurance wedstrijden zijn minimaal 20 km lang en maximaal 160 km. Tijdens de wedstrijd zijn er verschillende groomplaatsen waar je paard iets kan drinken, maar het belangrijkste zijn de vetgates daar controleert een dierenarts het paard. De hartslag is belangrijk tijdens deze wedstrijden, hoe sneller de hartslag onder de 60pm is hoe sneller de verplichte rust in gaat. Internationaal is de grens 64 pm. Naast de hartslag controleert de arts ook de turgor, darmgeluiden, de spieren en eventuele wondjes.

Het is dan ook belangrijk dat je als ruiter je paard goed aanvoelt en door hebt wanneer je even trager moet gaan. Het gaat er eigenlijk om je paard goed aan te voelen, de juiste snelheid te kiezen en te weten wanneer je moet stappen zodat je paard kan herstellen en zodat de hartslag stabiel blijft.


Hoe ziet nu eigenlijk een endurance wedstrijd er uit?:

Als je op de wedstrijd aankomt ga je je aanmelden en dan krijg je een hesje met een nummer, en een veterinairekaart. Het hesje moet je aan doen en de vetkaart moet je altijd bij je hebben. Daarna ga je je paard voor keuren en als het in orde is dan mag je van start. Om de paar kilometer is er een groompunt daar staan je grooms met drinken voor je paard en jezelf en om je paard koelen. Als je hoger rijd dan klasse 1 dan rijdt je 2 of meerdere rondes. Na elke ronde heb je heel even de tijd om de hartslag van je paard onder de 60 slagen per minuut  te krijgen en dan moet je weer keuren. Als dat allemaal weer goed is heb je even pauze en kan je paard wat eten. Als die tijd voor bij is dan ga je voor de volgende ronde. Klasse 3 bestaat meestal uit 3 rondes en heel soms 4 rondes. Klasse 4 uit 4 à 6 rondes


Sponsoring:

Om mijn doel te kunnen bereiken is het noodzakelijk om sponsors te vinden die mij financieel en/of in natura kunnen helpen. De kosten voor een nationale wedstrijd bestaan onder andere uit inschrijfgeld, veterinairekosten, brandstofkosten, hoefsmid en harnachement. Bij internationale wedstrijden komen daar nog kosten bij voor overnachting, een gezondheidsverklaring voor iedere wedstrijd, extra inentingen, een internationaal paspoort en inschrijf kosten van € 300,- tot € 500,- voor elke wedstrijd.

Graag zal ik met u de mogelijk heden bekijken voor mijn sponsoring.


Tegenprestatie:

Advertentie op onze site www.teamcarlee.nl

Na iedere wedstrijd en/ of trainingsweekend verslag op onze site, met een link op Facebook

Reclame sticker op de trailer

Mee trainen op het strand

Mee op wedstrijd


Naam: Desirée Warmenhoven

Telefoonnummer: 0639388549

E-mail: dees1122@hotmail.com


Wedstrijden Desiree in Excel



Aantal nationale 80km+ wedstrijden: 5


Aantal keer CEI1*: 3


Aantal keer CEI2*: 4


Totaal wedstrijd 2946,5 km