Team Carlee

Home Hoefsmederij Paarden Chanel Het Team Sponsors Profiel Desiree Het jaar 2017 Agenda Links Contact Nieuws 2016 Nieuws 2015 Nieuws 2014 Nieuws 2013

Yoram

Arabisch volbloed hengst uit 1990

Vader Porsche


Moeder Sharon


Stokmaat 1.51

Wedstrijden: Z2 +4 winstpunten

Endurance klasse 3 +1 winstpunt


Yoram is het paard van Jeanette
Yoram,  een bijzondere ( goed gefokte )  hengst

                           
Nadat we heel wat paarden hadden gezien kwam Yoram op ons pad.  Een advertentie in de Hoefslag van, geloof ik 2 regels, lokte ons naar het oosten van Nederland. En eigenlijk was het voor mij al duidelijk bij de eerste blik. Dit is hem! En ja, hij werd het. In Februari tijdens een echte winterstorm haalden we hem op.
In eerste instantie had hij 2 eigenaressen Arjan en ik. Later is Arjan verder gegaan met zijn dochter en is Yoram bij mij gebleven.

Toen we Yoram kochten was hij 9 jaar en recreatief gereden. Arjan is rustig begonnen met hem op te leiden in de dressuur, mijn dochter  reed hem ook geregeld en ik ging vooral met hem het strand op. Het bleek een echte sportarabier te zijn en de combinatie van dressuur en op laag niveau endurance kon hij goed aan. De trainingen pasten we goed op elkaar af en Yoram had zodoende van beide disciplines plezier.
Arjan heeft in de jaren die volgde Yoram op enkele kampioenschappen uitgebracht en daarbij liep hij zich meestal in de prijzen. Mijlpaal voor ons was reservekampioenschap Z1 .
Samen zijn ze Z2 met 3 WP geworden.
Daarna werd de endurance belangrijker in zijn leven en op 18-jarige leeftijd liep hij “mijn “ doel uit en werd klasse 3 in Zelhem.
Nu op 23 jarige leeftijd geniet hij nu van een relatieve rust want geregeld gaat hij nog mee naar een wedstrijd en loopt met gemak een klasse 1. Hij vind het prachtig om mee te gaan en wanneer hij de trailer uitkomt moet iedereen even weten dat hij er weer is.
Onze laatste rit was in Augustus in Kootwijkerbroek 22 km en werd glansrijk afgerond met een prachtige vetkaart en complimenten van de dierenarts.

 

Yoram zijn afstamming is zeker apart te noemen met veel sportprestaties in zijn lijnen.
Porsche zijn vader liep Z-dressuur maar ook de vader van Porsche, Tamerlan had goede prestaties op de renbaan. Kinderen van Tamerlan waren/zijn ook verdienstelijk in de rensport maar ook in de endurance zijn ze te vinden.

 De stoeterij www.moirmonay.com van Jean en Nelly Philippot heeft de fokmerrie Prisca B van Tamerlan.  Zij heeft een aantal goede endurancepaarden voortgebracht.zoals Wation el Nazhat en de kleinzoon de dekhengst Hawit Kumait.
Yoram zijn moeder Sharon is zelf nooit in de sport uitgebracht en ook in haar lijn kom je Tamelan tegen. Zij heeft een aantal kinderen die succesvol werden uitgebracht in verschillende disciplines. Donaghy heeft een dressuur predicaat, L.A. Shafay dressuur en springen, Shaharon Showkampioen, Yoram dressuur en endurance,  Balios endurance.

De hengst Porsche is ook terug te zien in verschillende ren- en endurancearabieren.
Zaira Star wordt door Jannet van Wijk uitgebracht in de endurance. De door Margje van de Starre gefokte Nib Hiduc Star en Nib Habibi Star bijvoorbeeld komen allemaal uit de zelfde moeder Pasch Hianca.    
http://www.nibblestarstables.com/Home.php   

Als we wat verder terug kijken in de moederlijn van Sharon kom je daar de hengst Fahred tegen die de vader is van Jashin. ( http://www.dutch-joy.nl/paarden/jashin/ )  
Deze werd in het verleden uitgebracht door Yvonne van der Velde in de Endurance en hij liep 7 x  160 km uit en  won op 17 en 18 jarige leeftijd de bestcondition op de zwaarste parcoursen van Europa. Ook uit deze lijn komt de hengst Shaho  
(  http://www.jannetvanwijk.nl/dekhengst    ) van Jannet van Wijk.   

Met 10 jaar hebben we hem ter keuring aangeboden bij het AVS en wat later bij het EASP stamboek en bij beide doorstond hij dat goed.
Yoram heeft 2 fokproducten, zijn dochter Yu-Li is 9 en wordt door Arjan in de dressuur uitgebracht op Z1 niveau, heeft op dit moment 8 WP, en kan ook niet onverdienstelijk een sprongetje maken.                                                           
Zijn zoon Yoor Independent is dit jaar (2013) op 4 juli 3 geworden en is wordt nu ingereden wat heel goed gaat.   

Elke dag geniet ik van deze eerlijke en betrouwbare hengst en hoop dit nog heel lang te kunnen doen.  Mocht u geïnteresseerd zijn en het gevoel hebben dat Yoram goed bij uw merrie zou passen kunt u natuurlijk voor  informatie contact opnemen.  

Jeanette de Waard

Tekst geschreven door Dimitria Coljee
3 daagse van Loenen 2013